CNC Kesim Nedir?

CNC Kesim Nedir?

CNC, Computer Numerical Control anlamına gelen bir kısaltmadır. Sert materyallerin kesiminde ve biçimlendirilmesinde kullanılan bir kesim yöntemidir. CNC kesim için kullanılan CNC tezgahı ise tabla dan ve kesim kafasından oluşan ve bir tezgah üzerine kurulu düzlemdir. CNC kesim ile ahşap, metal, alüminyum, plastik, bakır gibi birçok materyal kesilip biçimlendirilebilmektedir. İnsan eliyle yapıldığı zaman zor olacak ve zaman alacak materyallerin kesme işleminde CNC kesim sıklıkla tercih edilmekte ve giderek yaygınlaşmaktadır. Bu sayede daha kaliteli ve hızlı şekillendirme işlemleri yapılabilmektedir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

CNC Kesim Nasıl Yapılır?

CNC kesim yapılma sırasında kullanılan CNC tezgahı üzerinde lazer kesim işlemi gerçekleştirilmektedir. Hassas ve hatasız kesim sağlayan yazılım ve makinelerle yapılan CNC kesim işlemi elle yapılan kesimlerin aksine hatasız ve kaliteli hizmet sunulmasını sağlamaktadır. Önceden yüklenmiş olan kodlar sayesinde metallere, ahşaba ve plastiklere normalde zor işlenecek desenler kısa zamanda tek tip bir şekilde işlenmektedir. Buna bağlı olarak yapılacak hassas işlerde de CNC kesim oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.

CNC Kesim Nerede Yapılır?

CNC kesim yapan firmalar git gide artmaktadır. CNC kesim yapan firmalarla anlaşmadan önce detaylı bir piyasa araştırması yapılması, müşteri yorumlarının okunması, firmanın geçmişinin uzun yıllardır bu sektöre dayanıp dayanmadığının kontrol edilmesi daha sağlıklı bir anlaşma süreci gerçekleşmesini sağlayacaktır. Bunun için sağlam ve güvenilir, uzman kadroya sahip, tasarım örnekleri ve referans müşterileri olan firmalar tercih edilmelidir.