Kükürt Fiziksel Yapısı

Kükürt Fiziksel Yapısı

Kükürt Kimyasal Yapısı

Kükürt, kanarya sarı genel rengi olsa da kimi zaman bal sarısı ya da yeşilimsi bir sarılıkta olabilmektedir. Tatsız bir maddedir, kokusu da bulunmaz. Fakat yandığında keskin bir kükürtdioksit gazı salar. Reçineye benzer bir parlaklığı vardır. Saf hali tam olmasa da yarı şeffaftır. Kırıldığında pürüzlü bir yapıda kalır.1,5 ile 2,5 arası sertlik gösterir. Yoğunluğu ise 2,03 ile 2,06 gr/cm3 olarak bilinir. Isı iletkenliği çok az elektrik iletkenliği ise hiç yoktur. Bununla da iyi bir yalıtkandır. Röntgen ışınlarını ise geçirmez, koruyuculuğu vardır. Metallerle hemen etkileşime girer, özellikle oksijen ile etkileşimi güçlüdür. Bileşiklerde -2’den başlayarak +6’ya kadar değer alabilir. En çok etkileşime girdiği bileşeni de hidrojendir. Daha sonra bu sıralamada oksijen yer alır. Detaylı bilgi için sayfasını inceleyerek ulaşabilirsiniz. Kükürt dioksit birleşeni ise sülfürik asit oluşmasında ya da üretiminde sıklıkla kullanılır. Hatta bu bileşikten başka, oksijenle yaptığı birleşikten sonra da 16 adet değişik asit meydana gelir.

Kükürt Çeşitleri

Organik kükürt ise kimyasal bileşiklerde oldukça önemlidir ki başlıca sınıflarda yer alır. Kükürt besinlerle de etkileşim halindedir. Öyle ki azotlu gübrelerde etkinliği artırmak amacıyla sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda da bitkilerin yeraltı suyuna sızan nitratı azaltmaktadır. Gübrelemenin de belli orantıları vardır bunlar: Tahıllarda 17-34 kg/alan iken baklagillerde ise 44-56 kg/alan olarak granül kükürt gübrelemesi yapılması uygun görülmüştür.
Katı, sıvı ve toz halinde bulunan Kükürt
Doğal Kükürt
Sanayi Kükürt
Tarım Kükürt
İlaç Kükürt
Element Toz Kükürt
Maden Kükürt
Toprak Kükürt
Yaprak Kükürt
Granül Toz Kükürt gibi pek çok çeşidi vardır. Kükürtün kullanıldığı ürünler içinse melos.com.tr adresini tavsiye ederiz.