On Grid İnverter Nedir

On Grid İnverter Nedir

Elektriksel güç dönüştürme elemanı olan invertörlerin iki farklı modeli vardır: şebekeye bağlı olmayanlar ve şebekeye bağlı olanlar. On grid inverter şebekeye bağlı olan model için kullanılan isimdir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

İnvertör Nedir

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretmek için kurulan büyük ya da küçük santrallerde güneş paneli dışında farklı cihazlar da kullanılır. İnvertörler güneş enerjisinden ya da başka bir enerji kaynağından elektrik enerjisi elde etmek için kullanılan cihazlardandır. Enerjiyi dönüştürücü özelliğe sahip olan bu cihazlar evirici olarak da adlandırılır. İnvertör, herhangi bir doğru akım kaynağından almış olduğu enerjiyi işler ve frekanslı alternatif akıma dönüştürür. Güneş paneli sistemlerinin ayrılmaz parçası olan invertörler şebekeye bağlı olarak ya da şebekeye bağlı olmadan çalışabilir. Şebekeye bağlı olan invertörlere on grid inverter, şebekeye bağlı olmayanlara ise off grid inverter adı verilir. Yeterli alan olması ve güneşlenme süresinin uygun olması halinde on grid invertörlerle istenilen güçte elektrik enerjisi üretmek mümkündür.

On Grid İnverter Kullanım Alanları

On grid inverter, şebeke bağlantılı güneş sistemlerinde dönüştürücü olarak kullanılan cihazlardır. Bu cihazlar elde edilen elektriğin akülerde depolamak yerine yerinde kullanıldığı durumlarda tercih edilir. On grid invertör kullanılan sistemlerin birçok avantajı bulunur. Öncelikle üretilen elektriğin depolanması için aküye ihtiyaç yoktur, depolamak için ekstra masraf yapılmaz. Elektrik enerjisi sisteme yakın yerlerde tüketileceği için kayıp en aza iner. Şebekeye bağlı olması nedeniyle üretilen enerjinin yetersiz kalması halinde şebeke devreye girer. Şebekeye bağlı invertörlerin fiyatları markasına ve gücüne göre farklılık gösterir.