TYT Netlerinizi Artıran Denemeler

TYT Netlerinizi Artıran Denemeler

YKS adı verilen ve iki aşamadan oluşan üniversite sınavının ilk aşaması TYT ikinci aşaması AYT’dir, TYT tüm öğrencilerin ortak soruları çözdüğü bir testtir ve öğrencilerin temel yeterlilik düzeylerini ölçmeye yöneliktir. AYT ise alan sınavıdır ve bu sınavda her öğrenci kendi alanı ile ilgili soruları çözer. Her iki sınavada hazırlanırken bol soru çözülmesi gerekir. Bunun için soru bankaları, yaprak testler ve TYT denemeler ile AYT denemeler kullanılabilir. TYT denemeler hakkında bilgi almak ve ihtiyacınız olan deneme setine uygun fiyatlarla sahip olmak için online mağazaları ziyaret edebilirsiniz.

TYT’Ye Nasıl Çalışmalısınız?

Üniversite hazırlık sürecinizi iyi yönetebilmeniz hedef belirlemenize bağlıdır. Kendinize bir hedef belirlemeli ve bu hedefe ulaşmanız için özverili bir şekilde çalışmalısınız. Hedef demek çalışmak demektir, eğer bir hedefiniz yoksa boşa kürek çekiyorsunuz demektir. Hangi sınava girerseniz girin başarıyı getiren düzenli ve programlı ders çalışmaktır. Gelişigüzel çalışmak düzensizliği, düzensizlik ise başarısızlığı getirir. Unutmayın düzenli çalışmak eşittir başarı demektir. TYT hazırlık sürecinde kullanacağınız kaynak kitaplarınızı iyi seçmelisiniz. Yanlış kaynak seçmek zaman kaybetmenize neden olabilir. Seçmiş olduğunuzu konu anlatımı, soru bankası ve deneme testleri müfredat ile uyumlu olmalı, sınav konularını kapsamalıdır. Hazırlık sürecinde bütün soruları doğru cevaplamanızı beklemeyin. Ancak zaman geçtikçe doğru sayınız artmıyor ve net sayınız değişmiyorsa bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz demektir. Konu tekrarı çok önemli, mutlaka yanlışlarınızı hangi konularda yaptığınızı belirleyin ve bu konuların üzerinden geçin. Bu dönemde düzenli uyuyun, beslenmenize dikkat edin. Sizi yavaşlatan ilişkilerden, oyunlardan, alışkanlıklardan vazgeçin ve sadece sınava odaklanın.

TYT’ye Yönelik Denemeler Ne Zaman Çözülmeli?

Tüm sınavlarda olduğu gibi TYT hazırlık sürecinde de mutlaka deneme çözmelisiniz. Deneme sınavlarını konuları tamamladıkça çözebileceğiniz gibi tüm konular bittikten sonra da çözebilirsiniz. Bu konuda inisiyatif tamamen sizin elinizde. Eğer tüm konuları bitirince çözmeyi düşünüyorsanız sınava birkaç ay kala TYT denemeler çözülmeye başlanmalı ve eksik konular tamamlanmalıdır. Online mağazaları ziyaret ederek farklı yayınevlerinden çıkmış deneme setlerine uygun fiyatlarla sahip olabilir, TYT netlerinizi artırabilirsiniz.