Hac ve Umreye Giderken Neler Götürmeliyiz?

Hac ve Umreye Giderken Neler Götürmeliyiz?

Hac ve umreye giderken orada rahat hareket etmeyi sağlayacak malzemeler götürmek gerekiyor, öncelikle çok fazla tavaf ve say yapılacağı için ayakların rahat etmesi gerekiyor. Mermer zemin üzerinde yapılan say ve tavaf esnasında ayakların altı kaliteli olmayınca su toplama ve ağrı gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu yüzden kalın tabanlı tavaf ayakkabısı ve abdest almayı kolaylaştıran terlik götürmek gerekir. Umre sonrası yapılacak say ve Arafat içinde ihram giymek dinimizde farzdır. Bu yüzden aldığınız ihramın da İslami kurallara uygun olması gerekiyor.

İhram Nasıl Olmalı?

Yalnızca erkeklerin giydiği hac ve umre kıyafetidir. Hac vazifesi süresince giyilmez. Yalnızca umre ve hac vazifesinin yapıldığı zamanlarda giyilir. Beyaz renkte ve dikişsiz banyo havlusuna benzeyen bir malzemedir. İki parça halindedir. Birisi belden aşağı kısma sarılır diğeri omuz kısmına sarılır. Bambu ve pamuk kumaş kaliteli ve terletmeyen yapısı ile tercih edilmektedir. İhramın kaymaması ve üzerinizde sabit durması için de bel kısmına bağlayacağınız kemeri almanız son derece önemli. Sipariş için internet sayfaları üzerindeki ilgili online mağazalar ile iletişime geçebilirsiniz.

Hac ve Umre için Cepli Atlet

Hac ve umre boyunca paranızı güvenli bir şekilde saklamak için, özel olarak tasarlanmış cepli atlet alabilirsiniz. Beyaz renkte, pamuk ve fermuarlı cep özelliği ile paranızın çalınmaması için mutlaka bulundurmanız gereken bir üründür. Sipariş için internet sayfaları üzerindeki ilgili online mağazalar ile iletişime geçebilirsiniz.